Jättekanin raser Jätte kanin raser

Jätteraser

 

Burstorlek: Minst 0,9 kvm. Minst 70cm i kortaste sidan samt i takhöjd. Så stor bur som möjligt! De ska både få plats till att kunna ligga ner, och sitta rakt utan att öronen viks. Under uppväxten är det extra viktigt att de får mycket plats för att de ska kunna springa runt och träna upp sina muskler.

Vikt: 7 - 13 kg

 

Belgisk Jätte är den största kaninrasen i världen och härstammar från Belgien. Den är tillåten i färgerna i viltgul, viltblå, rödbrun, järngrå, chinchilla, viltsvart, vit, mörkblå och mörkblå. Öronen ska vara minst 16 cm långa, men helst längre. Detta är en ras som är lätt att få tam och den är mycket sällskaplig. Den rekommenderas dock inte till nybörjare. En 10-kilos-kanin är inte alltid så lätt att hantera, t ex när man ska klippa klor eller bära den.

 

Tysk Jättescheck är en stor kanin som härstammar från Tyskland, och är ganska ovanlig i Sverige. Grundfärgen är vit och teckningen finns i några olika färger, bland annat svart, madagaskar, blå och brun. Teckningen består at “fjärilen”/fläcken på nosen, sidofläckarna, de helfärgade öronen, ålstrecket (som går över hela ryggen), ögonringarna och kindfläckarna. Rasen har väldigt långa öron, de ska vara minst 15 cm långa. Detta är en vacker kaninras, men rekommenderas inte som första-kanin pga sin storlek.

 

Fransk vädur är en mycket söt och gosig kaninras som ursprungligen kommer från Frankrike. Rasen är godkänd i alla olika färger och teckningar. Några av de befintliga färgerna är viltgrå, viltgul, vit, chinchilla, svart, järngrå och brokad. Pälsen är ganska tjock och lång päls, den är ca 3-6 cm tjock. Den har långa, hängande vädursöron. Rekommenderas heller inte som första-kanin pga sin storlek, men den är mycket fin och sällskaplig.

 

F4.se - Länkkatalog med kvalitetslänkar för webbplatsägare

MyBuddys Länkkatalog

Lanksida.se

länkutbyten