Pris

Pris

Kaniner kostar inte särkilt mycket. På t ex Blocket.se kostar en kanin sällan över 200 kr. Vill man däremot ha en “finare” kanin (sällsynt ras, med stamtavla, renrasig, osv) kan den kosta betydligt mer.

 

Man måste även räkna med kostnaden för kaninens mat under denna kategorin. Kaninen ska alltid ha tillgång till mat, så se till att bunkra upp med kaninmat (=hö, grönsaker) hemma!

(Läs mer om mat: http://kaninsajten.se/index.php/mat-kanin)

 

Även vaccin- och sjukvårdskostnader bör räknas med.

( Läs mer: http://kaninsajten.se/index.php/kanin-vaccination)

 

Många människor kan vara missriktade i att tänka att kaniner är lågt underhåll husdjur. Sanningen är att tamkaniner lever 10 år eller längre, och de kräver en hel del omsorg, tid och pengar. Här är en grundläggande genomgång av hur mycket en kanin kan kosta.

 

Här är ett exempel på avgifter man ofta måste ta. Vissa av dem bara en gång andra kanske en gång i veckan.

 

Antagande Avgift: C 200 kr.

hage: 500 kr

Kattlådan: 70 kr

Hö: 200-400 kr

Maträtter: 40 kr

Nagelklippare och liten ficklampa: 200 kr

Sen kan också kaninburen kosta väldigt mycket. Men det går jättebra att köpa begagnad från ex blocket. Bara kom ihåg att skölja buren noga. Kaniner kan bli nervösa av lukten från andra kaniner

 

 

Här är återupkommande avgifter

(Tänk på att kaniner lever 10+ år.)

 

Kull: 120 kr / månad

Hö: $ 120 kr / månad (kan vara billigare,> $ 40 kr / månad, om du köper från en lokal bonde från balen)

Greens / grönsaker: 150 kr / månad

Pellets: 60 kr / månad

Djur säkra rengöringsmedel: 20 kr / månad

TOTAL PÅGÅENDE: Samanlagt KAN en kanin kosta kanske 500 kr per månad. Men det varierar så klart.

Tillfälliga kostnader

 

Ovanstående beräkningar ger dig en uppfattning om kostnaderna för att äga en kanin. Men de bör fungera som ett minimikrav. Det finns andra kostnader som kommer att uppstå på vägen.

 

Vetirinär räkningar

Kaniner kräver regelbundna besök till en kanin kunniga veterinär, särskilt när de blir äldre. Unga kaniner kastreras / steriliseras. Och ibland, trots ordentlig vård, kan kaniner blir sjuka. Vetirinär räkningar kan kosta hundratals om inte tusentals kronor. Är du villig och kunna täcka dessa kostnader när behov uppstår?

Kanintillförselersättning

Några av de ursprungliga leveranser som anges ovan kommer att behöva bytas ut någon gång under din kanin liv, bara från enkel slitage.

Möbler / andra innehav reparation och utbyte

Kaniner har en talang för destruktion. Även om du har bunny preparerat ditt hem, ibland kan hamna i en off-limits område och utlösa förödelse. Du kan glömma att stuva undan fjärrkontroller, elektronisk utrustning, böcker, skor, etc. och din kanin kommer att ha glatt gnawed dem under tiden. Kostnaderna för reparation eller utbyte kan vara hög!

Färdigköpta leksaker och tunnlar

Även kaniner är ganska nöjda med gamla telefonböcker, lådor och toalettpappersrullar, kanske du vill betala på "snyggare" färdigköpta leksaker, såsom hidey hus, tunnlar, och mer. Om du är den person som typen som gillar att skämma bort ditt husdjur, faktor dessa kostnader i ekvationen också.

Du kanske tror att du skulle kunna vara thriftier och spendera mindre på din kanin än de uppskattningar. Med noggrann planering, billig shopping, DIY kompetens och tid, är detta verkligen möjligt. Du bör dock alltid se till att du har tillräckligt med pengar för att täcka de oförutsedda kostnader, särskilt veträkningar, som är icke-förhandlingsbara och avgörande för din kanin välbefinnande.

 

länkutbyten