Hane eller Hona

En mycket viktig fråga när du ska köpa kanin är vilket kön du vill att din kanin ska va. Många väljer hanar eftersom att de generellt sett är mer sociala, nyfikna och pigga. Honor däremot har oftast ett sämre temperament. De vaktar gärna sin matskål och är inte alltid så trevliga, men självklart finns det även mycket trevliga honor! Det beror mycket på hur mycket sällskap de får och hur man behandlar dem.


Ibland är det svårt att se vilket kön en kaninunge är, och det är inte ovanligt att du får med dig en hankanin hem när du egentligen ville ha en honkanin. Var därför mycket noggrann med att kolla detta, speciellt om du ska ha flera kaniner tillsammans!

 

Långt ifrån att vara söta, anspråkslösa lilla fluff bollar du kanske tror, ​​kaniner behöver lämplig vård, utrymme och utbildning. De har också starka personligheter, särskilt när de mognar. Om du inte väntade detta, kan du bli överväldigad att upptäcka att lite Thumper är inte så fogliga när han träffar bunny puberteten. Kön spelar roll, med män tenderar att vara något mer utåtriktad än honorna. Eftersom kaniner har sådana tydliga individuella personligheter, men det är omöjligt att dra slutsatsen att det ena könet gör alltid bättre husdjur än den andra.

Dude Ser ut som en Lady

Du kanske tror att bestämma kanin kön är enkel, men djurbutikspersonalen att djurägare med oväntade kanin kullar åter hem, och även djur helgedomar får regelbundet fel. I händelse av en mix-up, är det bästa scenariot att du måste snabbt välja nya namn för ditt husdjur, är värst du sluta med en mycket mer kaniner än du räknat med. De manliga genitalier så uppenbara i andra djur är svåra att se på kaniner, så alltid be din veterinär för att bekräfta kön under den inledande check-up. Om du har antagit ett par unga kaniner, skulle det vara klokt att hålla dem isär i förväg.

Dåligt uppförande

Medan både hanar och honor har höga sexualdrift, hanarna - bucks - är särskilt riskerar att närma sig något av en lämplig storlek i närheten, inklusive kuddar, mjuka leksaker, deras kanin vänner och folk och okastrerad dollar kan spruta. Kvinnor - gör - kan vara mycket territoriella, främst med andra kaniner. En mycket aggressiv, dominant kanin som obarmhärtigt trakasserar dig, dina barn och din hund är kanske mest sannolikt att vara en intakt manlig, men kvinnor kan också vara tuffa cookies.

Kvinna frustration

Medan intakta bucks tar ut sin frustration på nallebjörn, okastrerad inte kan visa sina önskningar i något mindre uppenbara sätt. En serie av flyktförsök, inklusive gräva i dina mattor och försöker köra förbi dig när du kommer in genom ytterdörren, kan vara så mycket en önskan att hitta en partner som missnöje med livsmiljön. Falska graviditeter kan också förekomma, med de mest uppenbara tecken är bobyggande och dra en del av sin egen päls ut för att göra ett foder.

Dags för Vet

För att minska beteendeproblem, aggressivitet, urin märkning och frustration, är det viktigt att få dina kaniner - du bör alltid hålla kaniner i par - kastreras. Spaying också reducerar enormt risken för livmodercancer hos gör. Män kan och bör kastreras så snart deras testiklar droppe, vanligtvis efter cirka tre månader. Lämna det för sent och några av de oönskade beteenden kan kvarstå, om än i en reducerad form. Har kan kastrerade från 6 månader och uppåt, men det är inte riktigt så brådskande. Observera att spaying, till skillnad från kastrering, är en stor operation, så schema extra tid att ta hand om din kanin vid sin återkomst. Innan du hämtar kastrera henne, inrätta en andra bur förutom det viktigaste - hon kan också behöva skiljas från sin vän för en vecka eller så, särskilt om han eller hon tenderar att vara fränare.

Bästa vänner för evigt

 

Om du är ny på kaniner, skulle du vara bäst med en redan bundna par, företrädesvis de som redan har fastställts och rumsrena. Djurhelgedomar har ofta ett stort antal kaniner, varje form, storlek och personlighet, så fråga om att anta en avspänd par eller trio. Införa två främmande vuxna kaniner kan vara en ansträngande verksamhet, särskilt med äldre dollar, och bästa undvikas om du är oerfaren. Ett alternativ till vuxna par är två unga kaniner från samma kull, som redan kommer att vara vänner. Ordna kastreringen och / eller kastrering så snart de är tillräckligt gamla. Två fungerar bra, liksom en manlig / kvinnlig par, även om den senare kombinationen måste separeras tills åtminstone en kanin har fastställts. Två unga spänn kan också vara ett alternativ, men få dem kastrerad tidigt. De kanske inte kan få barn, men en eller båda kan bli aggressiva i början av puberteten.

 

länkutbyten